Kızıma Mektuplar

Herkes yanılır…

18 Kasım 2014

Her zaman idrar testleri savunurdum, hamile isen şak diye çizgini görürsün derdim – çok biliyorum ya – meğer yanılmışım… Hamilelik tespiti için yapılan idrar testleri hatalı sonuç verebiliyormuş! Artık bunu bilir bunu söylerim. Negatif idrar testi ama pozitif kan testi olabilirmiş!

Bundan sonra biri bana sorarsa önerim hiç idrar testlerine para harcama bekle 4-5 gün git kan testi yaptırt olur. Hem zaten o kan testini tüm doktorlar illa istiyor.

Predictor Early ve 5 minutes gebelik testlerini kullandım. Hepsi negatif sonuç verdi. Bir daha asla bu markaları kullanmayacağıma eminim. Boşuna psikoloji bozmaktan başka işe yaramıyorlar.

Bu konuda araştırırken Google da olmayan ender bir şeyi de buldum; herkesin önerisi yoğunluk daha fazla olması açısından evde yapılan hamilelik tespiti idrar testlerinin sabah idrarı ile yapılması. Eee benim sabah idrarım yoğun olamıyor ki arkadaşım?!?!? Nasıl mı?! Günde en az 3 lt su içen bu bünye her gece 3-4 arası çişe kalkar da ondan:))) ben hayatımda 8 saat çişe kalkmadan uyumadım:!) Benim çişim yoğun olamıyoooor u Google a kimse sormamış:!)

Benim çok su tüketmemden dolayı hCG seviyem idrar testlerinde çıkmamış. Bu ender olarak gözükürmüş. Eee benim ender olan bir şeyi atlamam beklenmiyordu zaten:) Binde biri tuttururum her daim;)

18 Kasım tarihinde artık jinekologumu aradım… Dedim 18 Kasım sabahı 4 saatlik çişimle ( gece 2 de çişe kalkmıştım sabah 6 da testi yaptım ) 5 tl lik gebelik testlerinden yaptım sonuç negatif. Daha önce hiç reglim bu kadar gecikmemişti sanırım kist vs. bir sorunum var cumartesi size gelebilir miyim dedim.. Doktorum “ o testlere güvenilmez, ölçtükleri seviye yüksek o yüzden negatif çıkıyor olabilir, hemen git kan testi yaptırt ” dedi. Bu cevabı beklemiyordum. Beklediğim cevap ‘ aa yok hamile değilsin, olsa idrar testinde kesin çıkardı, cumartesi gel bir bakalım neden regli olmuyorsun’ şeklindeydi… Bugün git kan ver hamileysen cumartesi günü muayeneye gel hamile değilsen de cumartesi günü muayeneye gel dedi.

Ben hafif kasık ağrılarım olduğundan ve midem  bulanmadığından dolayı 20 kasım günü kan testi yaptırmaya karar verdim. Açıkçası o güne kadar regli olmayı bekliyorum.

20 Kasım geldi ve hala regli olmadım. Artık hamile miyim değil miyim merak etmiyorum. Vücudumda hala hiçbir belirti yok, gayet normalim. Bu yüzden sevgilim iş gezisinden dönene yani 24 Kasım a kadar kan aldırtmamaya karar verdim. Zaten bir sürü işim var bu ara iş baya yoğun.

Basit düşünelim moral olsun;

Bu ay ilk defa korunmadık bu sebeple reglimin gecikmiş olması tesadüf olamaz. Bundan 27 sene önce idrar testleri mi vardı, adet kanaması geciken gidip kan testi yaptırtıyordu. Ya vardı ya yoktu kafalar rahattı.

Sonra ki hedefim 24 Kasım :)

21 Kasım günü doktorum beni aradı ‘ Elif ne oldu kan testinin sonucu ‘ diye sordu. Ben daha kan aldırmadım ki karnım ağrıyor regli oldum olacağım dedim. Karşı taraftan ‘Hayır Elif ! 10 gün gecikme normal değil yarın gidip kan aldırıyorsun ve beni arıyorsun’ dedi.

Sonuç; 22 Kasım sabahı kan verdim ; B Hcg 198.91 yani hamileyim! ANCAK!

Test sonucunu görünce hemen doktorumu aradım ve moralim bozuldu… Çünkü doktorumu tanıyordum; kendisi hem çok tecrübeliydi hem de asla boşa konuşmazdı. “ B Hcg seviyen çok düşük, 200 lü BHcg seviyeleri en sevmediğim seviyelerdir. Her şey olabilir ama en kötüsü ne dersen bu bir Dış Gebelik olabilir… Kimseye bir şey söyleme, dış gebelikse de korkulacak bir şey yok, salı sabahı yani 25 kasım da aynı yerde tekrar B Hcg baktırt ve sonuçla bana gel. Şimdi bana gelsen bile B Hcg 600 lerde olmadan ultrasonda bir şey “ dedi.

O kadar ağladım ki, ağlarken duruma alıştım. Bu ilk denememizdi ve böyle şeyler olabilirdi. Sonuçta kader ve kısmet bu işler… Ben ilaç almaktan veya ameliyat olmaktan korkuyorum şu an tek derdim o aslında…

Sonra sakinleştim… Bu çocuk dünyaya gelecekse gelecek, gelmeyecekse gelmeyecek… Kaderi çoktan belli, kendimi üzmeme gerek yok.

İnternetin ne kadar kötü ve yanlış bilgiler içerdiğini bilmeme rağmen kendime engel olamadım… Araştırdım, araştırdıkça ağladım, tanımadığım insanların korkularını kalbimde hissettim, onlara dua ettim.

Sonra gücümü topladım ve annemi arayıp her şeyi anlattım. O saatten beri Facetime yapıyoruz ve kendimi harika hissediyorum! Boşuna dememişler bir tek annem olsun bana bir şey olmaz diye…

Ama çok uykum var şimdi biraz uyuyacağım… Keşke gözümü açsam her şey geçmiş olsa ve ben Hamile olduğuma sevinebilsem…

IMG_9772.JPG

IMG_9829.JPG

  • Gül
    20:03'de 5 Ağustos 2015

    Aynı gebelik testlerini bende kullandım. Ilk yaptığımda 2.8.2015 de pozitif çıktı. Mutluluktan havalara uçtum. Iş Gereği sarsıntılı bir yolculuk geçirdim. Ardından 2. Testi Yaptım bugün negatif çıktı. Hastaneye koştum kan verdim bu sabah. Sonuçlar pazartesi çıkacak. 2. Teste şimdi bakıyorum pozitif olmuş. Kan testi için sabredemedim bu sefer prediktor aldım. Negatif çıktı. Kan testim pazartesi çıkacak çok üzgünüm. Anlattığınız hikayenin sonunu getirmemişsiniz. Çok merak ettim. Sonra ne oldu gebemiydiniz?

  • Melek
    11:19'de 15 Aralık 2015

    Hamilelik testi yaptım bi kaç belirti vardı ama regl oldum bitmişti sonra tekrr dan lekelendim test yaptım bişey cikmadi kazimaya baslafom ve diger cizginjn biraz gerisinde hafif pembei vardı sizce

  • xyz
    12:52'de 23 Şubat 2016

    E sonuç ne oldu merak ettik ama oldumu şimdi böyle ???

  • sinemcik
    18:38'de 4 Nisan 2017

    Aylin hanım merhaba
    İnternette araştırma yaparken rastladım yazınıza
    Tam olarak sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum şu an ama tek farkla… benim gebelik geçmişim çok kötü hikayelerle dolu
    25 kasım da yaptırdığınız kan testinin sonucu neydi acaba? Belki umut olur bana da

Bir Cevap bırakın

%d blogcu bunu beğendi: